Lekker eten is belangrijk

receptenOf je nu zin hebt in een lekkere schnitzel, een rosé braadstuk of een sappige hamburger, het eten van vlees hoort tot de geneugten des levens. Dat vond de mens in vroeger tijden. Dat vinden we nog steeds als we aan spareribs kluiven, van een balletje gehakt genieten of als we mooie varkensmedaillons bestellen in een restaurant. Het prettige aan vlees is bovendien, dat het makkelijk te bereiden is: even 'om en om' in de pan is vaak genoeg om iets heerlijks op tafel te zetten. En als je dan ook nog handig in de keuken bent ontstaat er vaak iets heel moois.

Een stuk vlees bij een maaltijd zorgt net voor dat beetje extra. Vlees is ook gewoon goed  en gezond voor de mens. Vlees is eiwitrijk en bevat ijzer, zink en vitamine B. Ons lichaam heeft deze voedings- en bouwstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. 

SpekjesMetBonenEiwitten van vlees hebben bovendien een gunstiger samenstelling dan eiwit uit plantaardige producten. Wanneer je geen vlees eet, moet je meer eiwit binnen zien te krijgen uit bijvoorbeeld soja of peulvruchten. Vlees bevat ook gezonde vetten die een belangrijke energiebron zijn en benodigd zijn voor de opname van o.a. vitaminen. En vet is lekker: het zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en meer smaak krijgt. En zeg nou zelf, een uitgebakken spekje verwerkt door bijvoorbeeld een gebakken aardappel of heel klein door de tuinboontjes is toch een delicatesse.

Meer recepten over varkensvlees bekijken? Klik hier