Zo werkt het systeem
Het principe van "Een Varken Kopen" is simpel. U kunt inschrijven op een heel of half varken en zodra er voldoende aanmeldingen zijn worden daarvan pakketten samengesteld. Doorgaans zal dat binnen ca. 14 dagen zijn. Lukt dat niet, dan proberen we toch zo veel mogelijk uit te leveren op basis van de voorraad die op dat moment bij ons voorhanden is. Doorgaans lukt dat goed en krijgt u ook de gewenste producten. U koopt dus niet fysiek een varken, maar wel de producten afkomstig van dat varken. Zo houden we het betaalbaar voor elke portemonee. Ook kunt u in bepaalde seizoenen aangeven wat er met het vlees moet worden gedaan. Denk daarbij aan marineren of pekelen (Casseler-Rib).
Waar komt het vlees vandaan?
De varkens leven op boerderijen in Nederland waar ze een rustig en plezierig leven hebben. Het Piétrain-ras wordt goed gevoerd en verzorgd waardoor het ook kwalitatief hoogwaardig vlees oplevert. De varkens worden geslacht bij een slachterij in de omgeving bij een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. Zo voorkomen we onnodig stress door lang transport van levende dieren. Het vlees wordt daar verder verwerkt.
Is het natuurlijk vlees?
Ja, de varkens groeien rustig en langzaam op op een boerderij waar alles op natuurlijke wijze wordt gedaan. Ze eten uitgebalanceerd en verantwoord voer en worden met zorg behandeld. De varkens krijgen hoogwaardig voer dat perfect aansluit bij de behoeften van het dier.
Hoeveel kost het?
Een vleespakket kost € 110,00. Met een gemiddeld gewicht van ca. 9 kg betekent dit dat u ongeveer € 12,= per Kg voor dit duurzame varkensvlees vlees betaalt. Doordat de varkens rechtstreeks worden gekocht, dus zonder tussenhandel, kunt u al voor ca. €3,= per persoon per maaltijd genieten van dit eerlijke en duurzame varkensvlees.
Daarnaast kunt als extra nog een kilo vleeswaren bestellen voor €17,50,=. U ziet het; Top Kwaliteit hoeft niet duur te zijn om te kunnen genieten!
Wat voor vlees krijgt u?
Hoe weet ik welk vlees wat is?
Elk afzonderlijk pakje vlees is gestickerd met alle relevante informatie over het varken en over invriezen en bewaren. Al het vlees is in principe glutenvrij; het is echter wel geproduceerd in een ruimte waar ook producten, weliswaar op een ander moment, gluten worden gebruikt in de productielijn. Er worden geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen gebruikt die niets met het vlees te maken hebben. Wel worden er in worsten e.d. natuurlijk gedroogde kruiden, verse peper en een heel klein beetje zout gebruikt om deze een goede smaak te geven zodat ze direct gebruikt kunnen worden.
Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?
Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het langzaam kan ontdooien. Heb je haast en wil je snel het vlees ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een pan met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het dan ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Maar liever niet ontdooien in de magnetron! Daar wordt het vlees taai van en kan een bijsmaak geven.